Ovenschotel zalm

Ovenschotel zalm

Heerlijke ovenschotel met een twist, lekker fris lenterecept!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • venkelknol
  • 2 sinaasappels
  • grote zalmfilet of twee kleintjes
  • olijfolie (met sinaasappel)

Bereiding:

Snijd de venkelknol in stukjes, bewaar eventueel wat groen ter garnering. Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de venkel in de ovenschaal, pers één sinaasappel erover uit. Snijd de andere sinaasappel in schijfjes en leg op de venkel. Leg vervolgens de zalmfilet op de sinaasappelschijfjes. Besprenkel het geheel met olijfolie. Als je olijfolie hebt staan met sinaasappel, maakt die het helemaal af. Bak af in 20 minuten.

Voor ernaast kun je rijst of pasta koken. Maar je kunt ook aardappeltjes bakken. Of niets, dan houd je het koolhydraatarm!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *