Pindasoep

Pindasoep

Deze pindasoep is alleen voor de liefhebbers, want je kunt echt niet om de pindasmaak heen. De soep vult goed, dus is geschikt als een maaltijdsoep. Zeker als je nog een eitje toegevoegd, maar dan is hij niet meer vegan. Je kunt ook zelfs kip toevoegen, maar dan is hij ook niet meer vegetarisch.

Ingrediënten: (voor ongeveer zes kommen)

  • pot 350 gram 100% pindakaas
  • 2 aardappels
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 2 wortels
  • 100 gram taugé
  • theelepel Sereh (citroengras)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 3cm verse gember
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sambal
  • 2 blokjes bouillon
  • 50 ml kokosmelk

Bereiding:

Snijd de ui, gember en knoflook fijn. Snijd en was de prei. Schil de aardappels en wortels en snijd deze in kleine blokjes.

Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui, gember en knoflook. Voeg de groeten en laurierblaadjes toe. Bak nog drie minuutjes aan.

Voeg 1 liter bouillon toe. Voeg dan ook alle kruiden, sambal en ketjap toe. Breng alles aan de kook en laat zeker 10 minuten pruttelen. Na die 10 minuten voeg je de pindakaas toe. Blijf goed roeren, want de pindakaas moet helemaal ‘oplossen’. Voeg hierna de kokosmelk toe. Is je soep te dik? Voeg dan wat extra kokosmelk toe. Je kunt naar wens de soep nu pureren. Haal wel de laurierblaadjes eruit voordat je dit doet. Voeg daarna de helft van de taugé toe en warm nog kort door.

Serveer met een pluk taugé en naar wens gebakken uitjes. Als maaltijdsoep kun je nog een gekookt eitje toevoegen aan je soep.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *