Noodles teriyaki

Noodles teriyaki

Doen jullie mee aan de Nationale week zonder vlees? Ik wel, dus deze week alleen vegetarische gerechten! Zoals deze noodles teriyaki, die tevens vegan en glutenvrij zijn.

Ingrediƫnten:

  • 2 porties mihoen rijstnoedels
  • 500 gram groenten naar wens (ik gebruikte paprika, sugar snaps,champignons en broccoli)
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • handje cashewnoten
  • snufje sesamzaadjes

Bereiding:

Snijd de gember en knoflook fijn. (Tip; je kunt beiden met schil in de knoflookpers doen). Meng met de sojasaus en mirin. Dit is je marinade.

Snijd de groenten in stukjes. Doe deze in een kom met de marinade. Roer goed door en zet weg, laat dit het liefste een paar uur marineren.

Kook de rijstnoedels volgens verpakking. Wok in een wok vervolgens de groenten met marinade. Meng de groenten met de noedels. Bestrooi met sesamzaadjes en een handje cashewnoten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *