Paddenstoelen shoarma

Paddenstoelen shoarma

De laatste dag van de Nationale week zonder vlees. Het moment voor een lekker recept uit Jamie Oliver’s VEG.

Deze paddenstoelen shoarma sprak mij meteen aan en heb ik nu geprobeerd. Wel mijn eigen draai aan gegeven uiteraard.

Ingrediënten: (voor 2 personen)

  • 400 gram paddenstoelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el tahin
  • 2 pitabroodjes (spelt)
  • 50 gram babyspinazie
  • knoflooksaus

Bereiding:

Snijd de paddenstoelen in reepjes. Ik heb hiervoor kastanje champignons en oesterzwammen gebruikt. Meng de kruiden met de olijfolie en knoflook (geperst). Marineer de paddenstoelen in het kruidenmengsel. Zet het liefste een paar uur weg in de koelkast, zodat de marinade goed in de paddenstoelen kan trekken.

Bak de pitabroodjes af. Bak de paddenstoelen in de marinade in een koekenpan. Dit hoeft maar heel kort, paddenstoelen zijn snel gaar. Snijd de pitabroodjes een stuk open. Besmeer aan één kant met tahin en beleg met de babyspinazie. Vul met de paddenstoelen. Ik kan écht niet zonder knoflooksaus bij de shoarma, maar je kunt ook een saus van yoghurt maken.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *