Spinaziepannenkoekjes

Spinaziepannenkoekjes

Dit recept komt uit het kookboek VEG van Jamie Oliver. De pannenkoekjes zijn heerlijk zacht en een echte aanrader. Je proeft de spinazie nauwelijks 😉

Ingrediënten: (voor de pannenkoekjes)

  • 75 gram babyspinazie
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel (ik gebruikte glutenvrije)
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 1 ei
  • olijfolie

Ingrediënten: (voor de vulling)

  • avocado
  • 300 gram cherry tomaatjes
  • 25 gram babyspinazie
  • 3 bosuitjes
  • cottage cheese of roomkaas
  • chilisaus

Bereiding:

Doe de spinazie, zelfrijzend bakmeel, ei en melk in de blender. Mix tot een egaal beslag. Verhit in een koekenpan wat olijfolie, totdat de pan goed heet is. Draai het vuur laag. Giet beslag in de koekenpan en bak de pannenkoeken 2 minuten aan één kant. Draai kort om en leg ze op een bord.

Snijd de avocado in plakjes en de cherry tomaatjes in vieren. Snijd de bosui fijn. Meng de avocado, tomaten en bosui met elkaar. Besmeer de pannenkoekjes met cottage cheese of roomkaas. Leg wat van de avocado salade erop en maak af met een klein beetje chilisaus.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *