Noodles beef teriyaki

Noodles beef teriyaki

Ingrediënten: (voor 2 personen)

Voor de marinade

  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 el honing
  • 1 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • twee biefstukken

Bereiding:

Snijd de gember en knoflook fijn, of pers in een knoflookpers. Meng alle ingrediënten in een kom of diep bord door elkaar. Leg de biefstukken in de marinade en zorg dat ze goed bedekt zijn. Dek af en zet in de koelkast. Roer af en toe om. Hoe langer je biefstukken in de marinade hebben gelegen, hoe lekkerder!

Ingrediënten:

  • 175 gram spelt noodles
  • groenten zoals paprika, sugar snaps & taugé
  • 1 el sesamzaadjes

Bereiding:

Verhit een koekenpan met wat boter. Schroei de biefstukken dicht aan beide kanten. Bak daarna de biefstuk twee minuten aan beide kanten. Zorg dat hij nat blijft, dus blijf de boter over de biefstuk gieten. Leg de biefstuk daarna op een bord met aluminiumfolie eroverheen, zo kan hij nog even rusten.

Verhit in een wok wat olijfolie en wok de groenten. Voeg de overgebleven marinade toe. Kook de noodles zoals op de verpakking. Meng de noodles met de groenten en leg op een bord. Snijd de biefstuk in plakjes en leg erbovenop. Bestrooi met wat sesamzaadjes.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *