Vegan brownies

Vegan brownies

Het originele recept voor deze vegan brownies is van Miljuska en vind je hier. Omdat ik geen pecannoten in huis had, heb ik walnoten gebruikt.

Tevens heb ik de suiker weggelaten. Hierdoor mengt je kokosvet niet zo goed meer, dus wat mij betreft kan dat ook weg! Ik zou het dus als volgt doen.

Ingrediënten:

  • 450 gram dadels (ontpit)
  • 150 gram amandelen
  • 100 gram pecannoten (of walnoten, of een mix)
  • 70 gram cacaopoeder
  • 100 ml amandelmelk
  • 175 gram pure chocolade
  • 1/2 banaan

Bereiding:

Week de dadels in (warm) water, zodat je blender ze beter kan hebben. Maal de noten fijn (ik gebruik een koffiemolen). Vet een bakvorm in.

Verwarm de amandelmelk in een steelpannetje. Voeg de chocolade toe en laat smelten. Giet in je blender en voeg de dadels, banaan en cacaopoeder toe. Mix goed tot één geheel. Roer er vervolgens de gemalen noten doorheen. Giet in je bakmix en zet in de koelkast.

Op deze manier krijg je niet de twee lagen, maar het geheel mengt wel goed.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *