Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Dit is toch wel mijn favoriete soep; zoete aardappelsoep met wortel en kokos.

Ingrediƫnten:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 300 gram wortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter bouillon
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel citroengras

Bereiding:

Versnipper de ui en knoflook. Snijd de aardappels en wortels in blokjes. Verhit in een grote pan wat olijfolie. Fruit de ui en knoflook. Voeg de aardappels en wortel toe en bak nog twee minuutjes mee. Voeg de bouillon en de kruiden toe. Roer goed door en laat 10 minuten pruttelen. Voeg vervolgens de kokosmelk toe. Pureer de soep.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *