Bananenpannenkoekjes

Bananenpannenkoekjes

Regelmatig houd ik aan het einde van de week bananen over. Ik koop ze iedere week en de ene week gaan ze op, de andere week houd ik er veel over. En om nou iedere keer bananenbrood te bakken, daar heb ik ook geen zin in. Deze bananenpannenkoekjes zijn erg gemakkelijk te maken en heerlijk als lunch of ontbijt!

Ingrediënten: (voor ongeveer 6 kleine pannenkoekjes)

  • 2 rijpe bananen
  • 1 ei
  • 50 gram quinoameel (of welk meel je wilt)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje kaneel

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix goed door. Verwarm een koekenpan voor, zorg dat die goed heet is. Draai het vuur laag en doe wat olie in de pan. Bak de pannenkoekjes één voor één (of als je een grote pan hebt kun je meerdere tegelijk maken).

Ik heb van de Action kleine pannetjes, die precies het formaat van één pannenkoekje hebben. Zorg ervoor dat je de pannenkoekjes dun laat, anders zijn ze moeilijk te draaien.

Beleg met bijvoorbeeld pindakaas en hagelslag, maar ook lekker met kwark en fruit! Deze pannenkoekjes zijn ook geschikt voor (jonge) kinderen.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *