Pindakaas Dalgona

Pindakaas Dalgona

Kennen jullie de dalgona koffie al? Maar ken je dan ook déze variant al? Man, man, man, dat is genieten met een hoofdletter G! Pas op: zeer verslavend!

Ingredienten:

  • 1 el oploskoffie
  • 1 el suiker
  • 1 el water
  • 1 theelepel 100% pindakaas
  • 1 theelepel pinda’s
  • 150 ml (plantaardige) melk

Bereiding:

Meng de koffie, suiker en water met elkaar. Hoeveel je precies pakt maakt niet uit, als de verhoudingen maar hetzelfde blijven. Dus je kunt ook 1,5 el van ieder doen, of juist één theelepel. Wat jij wilt, als je maar evenveel koffie, suiker en water hebt. Dit klop je op, het liefste gebruik je zo’n elektrisch hand melkopschuimer. Zie bijvoorbeeld deze. Als het een beetje stroperig is, dan is het goed. Roer hier vervolgens de pindakaas doorheen.

In de tussentijd schuim je de melk op; koud. Verkruimel de pinda’s in een vijzel of een koffiemolen. Giet de opgeschuimde melk in een mooi glas. Schep de dalgona-pindakaas hierop. Bestrooi met de pindakaaskruimels.

Serveer meteen, maar roer goed door voordat je drinkt.

Tip: nog extra lekker met een bolletje vanille ijs erin!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *