Avocadobrood

Avocadobrood

Het recept van dit avocadobrood heb ik van een orthomoleculaire diëtist. Haar recept vind je hier. Zelf maakte ik hem met quinoameel. Het is maar een klein ‘brood’. Met deze ingrediënten had ik vijf plakjes. Dus als je meer wilt, verdubbel dan het recept!

Ingrediënten:

  • 1 avocado (ontpit)
  • 100 gram quinoameel
  • 2 eieren
  • 2 el gebroken lijnzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 el pitten naar keuze (ik gebruikte pompoen- en zonnebloempitten)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een kleine vorm in (zo’n 15-16 centimeter) Maal in een hakmolentje je avocado tot mousse. Als dit lastig gaat omdat het een kleine hoeveelheid is, voeg dan de eieren toe. Spatel vervolgens het meel, bakpoeder en lijnzaad doorheen.

Roer 3 el pitten door het beslag. Giet het beslag in de vorm. De overige pitten strooi je over de bovenkant. Bak af in 30 minuten.

Lekker met hummus of een gepocheerd eitje!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *