Worteltaart

Worteltaart

Al sinds het weekend had ik zin in worteltaart. Dus wat doe je dan? Bakken! Glutenvrij én suikervrij!

Ingrediënten:

  • 250-300 gram wortel, geraspt
  • 175 gram glutenvrij meel
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 el walnoten (in stukjes gehakt) + 8 walnoten ter garnering
  • 1 theelepel vanille essence
  • 1 theelepel kaneel
  • Snufje nootmuskaat
  • Snufje kardemom
  • 2 el roomkaas
  • 1 el kwark
  • 1 el honing
  • Halve sinaasappel (geperst)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een kleine springvorm (16cm) in.

Rasp de wortelen met een rasp, niet te fijn maar ook niet te grof. Doe dit in een mengkom. Voeg de eieren toe, roer goed door elkaar. Roer vervolgens het meel en bakpoeder toe, samen met de vanille essence en de kruiden. Hak de walnoten fijn en roer er doorheen. Giet het beslag in de bakvorm en bak af in 20-25 minuten.

Laat de taart afkoelen als hij uit de oven komt. Maak in de tussentijd de frosting:

Meng 2 el roomkaas met 1 el kwark en 1 el honing. Pers een halve sinaasappel uit. Meng alle ingrediënten met elkaar en besmeer de worteltaart hiermee. Garneer nog met halve walnoten. Zet in de koelkast, zodat de frosting kan uitharden.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *