Dirty Chai Dalgona

Dirty Chai Dalgona

Dit weer schreeuwt om ijskoffie! En dan kunnen we uiteraard niet anders dan een Dalgona maken. Ik ben inmiddels half verslaafd en heb al vele variaties uitgeprobeerd. Dit is toch wel een blijvertje: de chai dalgona

Hoe maak je m?

Kook water en doe hier de chai kruiden in. Ik gebruik de zakjes van Celestial; Bengal spice. Laat de thee goed afkoelen, voeg eventueel wat ijsklontjes toe. Klop in de tussentijd amandelmelk koud op in een melkopschuimer.

Maak de dalgona: 1 el oploskoffie (mag ook decaf zijn), 1 el water en 1 el honing (of gewone suiker). Klop dit met een (elektrische) garde op tot een mooie, goudkleurige massa.

Giet een laagje thee in een mooi glas. Doe hier de amandelmelk bij. Je chai mengt met de amandelmelk, maar een laag schuim blijft erbovenop liggen. Op het schuim lepel je de dalgona.

Roer de koffie/thee goed door voordat je hem drinkt.

Pas op! Verslavingsgevaar 😉



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *