Ayurvedische lente detox

Ayurvedische lente detox

Vandaag start ik met de Ayuverdische lente detox via tripti earth. Het doel hiervan is dat je als het ware een lenteschoonmaak houdt voor je lichaam. Reinigen & herstelen. Oók in geval van allergieën (zoals hooikoorts).

Het is een zevendaagse detox, waarbij de eerste drie dagen een pre-detox zijn. Dan heb je twee dagen monodieet, gevolgd door twee dagen post-detox. De gehele detox is gebaseerd op het seizoen; je eet alleen seizoensgroenten & fruit. Gecombineerd met vele kruiden zoals kurkuma, gember, kaneel en komijn. Daarnaast eet je geen gluten en geen dierlijke producten, wel rijst. Mungbonen (ik had er nog nooit van gehoord) spelen ook een belangrijke rol in deze detox. En alles warm!

Omdat lichaam & geest één zijn, ben je deze week ook bewuster bezig met hoe het met je gaat. Voelen, bewustzijn en dicht bij jezelf blijven staan centraal. Je combineert het dieet daarom met meditaties en yoga.

Zelf was ik nog niet bekend met Ayurveda, maar dit spreekt me zeer aan. Ik ben dan ook blij dat ik dit mag gaan proberen en heb er zin in!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *