Matcha Dalgona

Matcha Dalgona

Inmiddels wel uitgekeken op die dalgona koffie? Of hou je helemaal niet van koffie? Probeer dan eens de matcha dalgona. Hieronder een vegan en non-vegan variant. Het is wel een drankje met de typische matcha smaak, dus als je hier niet van houdt zou ik dit niet aanraden. De vegan variant is wat zoeter door de aquafaba, maar mogelijk wat minder praktisch.

Ingrediƫnten: (vegan variant)

  • 150 ml plantaardige melk (gebruik het liefste soya; de zoete smaak daarvan haalt het wrange van de matcha wat weg)
  • 1 theelepel matcha
  • 1 theelepel water
  • aquafaba (kikkererwten vocht uit het blik)

Bereiding:

Het vocht uit een blik kikkererwten noemen we aquafaba en heeft dezelfde functie als eiwit. Je kunt dit mooi opschuimen met een (elektrische) garde. Meng in een schaaltje de matcha en het water totdat een papje wordt. Voeg dit toe aan het schuim en roer nog even door, zodat het mooi egaal groen wordt. Schuim in de tussentijd de plantaardige melk op. Giet dit in een glas en schep er het matcha schuim bovenop.

Non-vegan variant:

Vervang de aquafaba door eiwit. Je kunt in deze variant ook kiezen voor een niet-plantaardige variant van melk. Denk er dan wel aan dat het geheel een stuk minder zoet wordt, dus ik raad wel een plantaardige melk aan.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *