Chicken & Waffles

Chicken & Waffles

Al sinds ik in New York ben geweest, wilde ik dit gerecht een keer zelf maken. Nu was het eindelijk zover!

Ik heb het recept van Nombelina gebruikt voor de soul food versie. Wel maakte ik ze glutenvrij en ‘verstopte’ ik wat groenten.

Ingrediënten voor de wafels: (voor 4 personen)

 • 225 glutenvrij zelfrijzend bakmeel
 • 250 gram broccoli
 • 2 el suiker
 • 1 tl baksoda
 • Snufje zout
 • 1 ei, gesplitst
 • 375ml karnemelk
 • 100 gram boter
 • 1 tl vanille extract

Bereiding:

Doe alle droge ingrediënten (meel, baksoda, suiker, zout) in een kom en roer door elkaar. Splits het ei en doe het eiwit in een klein kommetje, het eigeel in een wat grotere kom. Voeg aan het eigeel de natte ingrediënten toe (karnemelk, gesmolten boter, vanille extract). Klop het eiwit stijf.

Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten, roer dit losjes door. Niet te stevig en te lang, klontjes zijn geen probleem. Snijd de broccoli heel fijn en roer dit erdoor. Spatel er dan het opgeklopt eiwit voorzichtig doorheen. Bak de wafels in een wafelijzer tot je gewenste kleur.

Ingrediënten kip: (voor 4 personen)

 • 8 drumsticks
 • 50 gram maizena
 • 125 ml karnemelk
 • 1 el paprikapoeder
 • 1 el knoflook poeder

Bereiding:

Meng de maizena, karnemelk en kruiden in een diep bord met elkaar. Het wordt een beetje pap. Als het te dun is, voeg dan wat maizena toe. Verhit de airfryer op 180 graden voor. Dompel de drumsticks in de ‘pap’, zorg dat ze goed bedekt zijn. Bak de drumsticks in de airfryer af in 20 minuten. Leg per persoon 2 drumsticks op 2 wafels. Giet hier nog wat ahorn siroop overheen om het af te maken.

Helemaal traditioneel voeg je nog bacon toe.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *