Rabarber ontbijttaartje

Rabarber ontbijttaartje

Rabarber is nu volop in het seizoen! Het is ook een veelzijdige groenten, waar je talloze variaties mee kunt maken. Zo kun je een ‘simpele’ rabarber compote maken, die je bijvoorbeeld kunt toevoegen aan je yoghurt. Of Maak compote samen met aardbeien, dan wordt het geheel wat zoeter (en hoef je dus geen suiker toe te voegen). Ik maakte een ontbijttaartje met rabarber en deze is echt ontzettend lekker!

Ingrediënten

  • 200 gram havermout
  • 300 gram rabarber
  • 2 lijnzaadeieren
  • 1 el agave siroop
  • 100 gram plantaardige boter
  • 1 theelepel baksoda
  • sap van een halve citroen
  • 50 ml haver melk (of een andere plantaardige melk)
  • 1 el kaneel
  • optioneel: bramen on top

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal de havermout fijn in je blender, zodat het meel wordt. Maal het lijnzaad fijn en meng dit met 4 el water. Laat dit even 10 minuten staan. Voeg aan de havermout de baksoda en kaneel toe. Smelt de boter in een pannetje. Voeg aan de havermout de natte ingrediënten (boter, lijnzaadeieren, citroen, melk en agave siroop) toe. Meng goed.

Snijd de rabarber fijn en meng vervolgens door je beslag. Giet het beslag in een ingevette springvorm van 16 centimeter. Voeg optioneel nog wat fruit toe bovenop, ik gebruikte bramen. Bak af in ongeveer 60 minuten.

Je kunt dit goed ‘s avonds klaar maken en dan ‘s ochtends alleen verwarmen. Bak het taartje ‘s avonds dan voor 50 minuten en ‘s ochtends nog 10 minuten.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *