Shakshuka

Shakshuka

Shakshuka is zo’n typisch gerecht dat is komen over waaien uit het Oosten en enorm aanslaat. Met name omdat kikkererwten nu ‘hip’ zijn. Origineel horen kikkererwten niet in shakshuka, maar ook ik voegde ze toe om het gerecht wat vullender te maken. Daarnaast voegde ik mungbonen en broccoli toe.

Ingrediënten: (voor 3-4 personen)

 • blikje tomatenblokjes
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 250 gram broccoli
 • 100 gram kikkererwten (gedroogd, of één klein blikje)
 • 100 gram mungbonen
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 4 eieren

Bereiding:

Als je kiest voor gedroogde kikkererwten en mungbonen, zorg dan dat je die de avond van te voren alvast laat weken. Ze hebben zeker acht uur nodig en langer is niet erg.

Verhit in een pan wat olie. Versnipper de ui en knoflook en fruit die aan. Voeg vervolgens de kikkererwten en mungbonen toe, bak kort. Voeg de brocccoli, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer goed door en breng aan de kook. Laat zeker 10 minuten pruttelen, op laag vuur met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de kruiden toe. Roer goed door.

Maak vier kuiltjes in de shashuka en breek in ieder kuiltje een ei. Doe de deksel weer op de pan en laat de eitjes gaar stoven. Dit duurt vijf – tien minuten, afhankelijk van hoe gaar je wilt dat je ei is.

Serveer met wat brood om te dippen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *