Paddenstoelen shoarma

Paddenstoelen shoarma

Shoarma was lange tijd een favo ‘cheat’ gerecht. Varkensvlees ging me steeds meer tegenstaan en zo ook shoarma. Dus gingen we over op kipshoarma. Later ontdekten we de vegetarische shoarma, die uiteindelijk vervangen werd door de paddenstoelen shoarma. En die is toch écht favoriet nu! Mijn vriend kon niet geloven dat het alleen paddenstoelen waren, zo echt smaakt het!

In een handomdraai gemaakt, helemaal vegan en ontzettend smaakvol!

Ingrediënten:

  • 500 gram paddenstoelen
  • 1 paprika
  • 2 el olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 2 pitabroodjes of wraps
  • Optioneel: handje babyspinazie

Bereiding:

Snijd de paddenstoelen in reepjes en doe ze in een kom. Doe hier de kruiden en de olijfolie bij. Schep goed om en zet de kom weg. Hoe langer je kunt marineren, hoe beter de smaak.

Bak de paddenstoelen met de paprika in een koekenpan totdat ze wat geslonken zijn. Warm de pitabroodjes op. Beleg met je favoriete saus en wat babyspinazie.

Smakelijk!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *