Frittata

Frittata

Heb je nog restjes groenten in de koelkast liggen? Of niet echt zin om te koken? Dan is frittata het perfect gerecht! Het maakt niet uit wat je erin doet en het smaakt ook de volgende dag als lunch nog heerlijk! Een frittata is een Italiaanse omelet, maar het klinkt veel fancier he.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • Scheutje kookroom
  • Verder wat je wilt; denk aan groenten, feta / mozzarella, kruiden

Deze maakte ik met broccoli, spinazie en tomaatjes. Je snijd de groenten fijn en verdeeld die over de ingevette ovenschaal. Je klopt de eieren los met een beetje kookroom en wat kruiden naar wens. Voeg wat peper & zout toe. Giet het eimengsel over de groenten. Bak af in de oven; 20 minuten op 180 graden.

Tip: gebruik niet teveel groenten die ‘nat’ zijn, zoals champignons, tomaat, spinazie.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *