Bramen-lavendel cheesecake

Bramen-lavendel cheesecake

Ineens had ik zin om iets met lavendel te maken. Helaas staat onze eigen struik nog niet in bloei, dus kocht ik een lavendelplantje. Lavendel combineert goed in zoete gerechten, dus een cheesecake werd het. We vieren mijn zoontje zijn 1e verjaardag, dus een taart is wel op zijn plek.

Ingrediënten:

  • Bakje (125gram) bramen
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eieren
  • 300 gram kwark
  • 1 theelepel vanille essence
  • 5 gram verse lavendel
  • 125 gram suiker
  • 200 gram (glutenvrije) koekjes
  • 100 gram boter

Bereiding:

Vet een springvorm in. Voor de bodem maal je de koekjes fijn en smelt je de boter in een pannetje. De gesmolten boter voeg je toe aan de koekjes en roer goed door, zodat alle koekjes ‘nat’ zijn. Doe dit in de springvorm en verdeel over de gehele bodem. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Het kan helpen die een klein beetje nat te maken. Zet de bodem aan de kant.

Doe de kwark, roomkaas, eieren, vanille essence en suiker in een mengkom. Mix even goed door, zodat alles gemengd is. Verwarm de oven voor op 135 graden.

Doe de bramen en lavendel in een klein pannetje met een laagje water. Laat op laag vuur even pruttelen. Als het te hard kookt, kook je het droog en brand het aan. Giet vervolgens eventueel vocht af en maal de bramen & lavendel tot een glad papje (soort jam). Doe deze jam in je kwark mix. Voor een speels effect, roer je dit niet goed door, zodat je kleurverschil blijft zien. Als je wel goed door roert, word je cake egaal paars/roze.

Bak de cake 40-45 minuten op 135 graden. Bak hem dan nog eens 20 minuten op 100 graden. Laat afkoelen in de oven. Versier voor serveren met nog wat vers fruit en lavendelbloemetjes.

Tip; je kunt deze cake natuurlijk maken met ieder fruit dat je wilt. De smaak van lavendel past goed bij bramen & bosbessen. Als je een cake maakt van bosbes, is je gehele taart wat paars/blauw, zodat het wat meer de kleur van lavendel isLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *