Lassi

Lassi

Lassi is een drankje uit India, die passend is binnen de Ayurveda. Het is een traditionele yoghurtdrank die gedronken wordt bij de hoofdmaaltijd. Lassi ondersteund je spijsvertering en wordt tevens gebruikt bij darmklachten.

Het basis recept voor Lassi is een even groot deel yoghurt en water, met daarbij kruiden naar smaak toegevoegd. Het belangrijke is dat je het blend; hierdoor wordt het weefsel in de yoghurt gereduceerd wat zorgt voor de ondersteunende werking. Tijdens warme dagen is Lassi ook een perfect drankje om wat af te koelen.

Eén van de bekende Lassi’s is de mangolassi. Ik maakte een Lassi met gember. In plaats van water gebruik ik kokoswater.

Bereiding (voor 2 glazen):

  • 100 ml (volle) yoghurt
  • 100 ml (kokos)water
  • 1 theelepel gemberpoeder

Doe alle ingrediënten in de blender en blend totdat de yoghurt schuimt. Giet in een glas en serveer direct.

Je kunt uiteraard ook Lassi maken van plantaardige yoghurt. Houd er dan wel rekening mee dat plantaardige yoghurt over andere enzymen beschikt en daarom een mindere probiotische werking heeft. Lassi is ook heel goed om aan je kind (vanaf 1 jaar) te geven, hiermee krijgen ze (extra) zuivel binnen en het ondersteunt ook hun spijsvertering.

Tip: andere lekkere smaken zijn bijvoorbeeld met wat verse limoen of munt, of met een snufje kaneel. Kijk ook goed naar de smaken van je gerecht, wat past daarbij? Je maakt hem het liefste met kruiden en niet met teveel fruit, omdat de combinatie van fruit & zuivel niet goed is voor je spijsvertering.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *