Marrokkaanse kipstoof

Marrokkaanse kipstoof

Met dit druilerige weer heb ik weer meer zin in verwarmende maaltijden, zoals deze heerlijke kipstoof met Marrokkaanse kruiden.

Ingrediënten:

  • 1 aubergine
  • 1 zoete aardappel
  • 300 gram kiphaasjes of kipfilet (in stukjes)
  • 100 gram gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 el ras el hanout

Bereiding:

Versnipper de ui en knoflook. Verhit in een braadpan wat olie en fruit de ui en knoflook. Voeg hier de kip aan toe, plus 1 el ras el hanout kruiden. Bak de kip rondom bruin.

Snijd in de tussentijd de aubergine en zoete aardappel in stukjes. Voeg toe aan de pan, samen met de gepelde tomaten en nog 1 el ras el hanout kruiden. Breng aan de kook. Snijd de abrikozen in reepjes en voeg toe. Draai het vuur laag en laat zo’n 20 minuten pruttelen.

Lekker met wat vers Turks brood of naan brood.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *