Groente pakket van de boer

Groente pakket van de boer

Sinds een paar weken heb ik een abonnement op een groente pakket, rechtstreeks van de tuinder. Lange tijd heeft biologisch mij tegen gestaan, puur vanwege de prijs. Het is echt dubbel zo duur. Maar toen vond ik dit pakket, ontzettend goed betaalbaar! Rechtstreeks van de boer, wordt iedere week afgeleverd. Een heerlijk pakket met minimaal vier verschillende groenten, je kunt kiezen uit een klein – middel of groot pakket.

Biologische producten zijn natuurlijk veel beter voor het milieu. Biologisch vlees is vele mate beter en vriendelijker voor de dieren. Maar zelfs als je niet perse zo milieubewust of diervriendelijk bent, biologisch is vooral ook voor jezelf veel beter. Ik merk zoveel verschil met de groenten die ik normaal heb! Deze groenten zijn echt vers, vol van kleur en smaken heerlijk.

Hierdoor ben ik me wat meer gaan verdiepen in biologisch eten. Want biologisch eten is niet alleen biologische groenten. Als je goed voor jezelf wilt zorgen, waarom zouden we dan niet biologisch eten? Onderzoek heeft aangetoond dat biologische producten meer primaire en secundaire voedingsstoffen bevatten. Biologische producten bevatten meer vitamines en minder giftige pesticiden. Hierdoor kan je spijsverteringsstelsel en je immuunsysteem serieus verstoord raken. En dat is een extra centje betalen wel waard lijkt me.

Zelf merk ik dat ik sinds ik een kind heb, hier nóg bewuster mee omga. Blijkbaar is het voor mij al gewoonte om pesticiden te eten en maak ik me daar niet zo druk om. Maar mijn kindje, die nog zo heerlijk puur is, houd ik het liefste ook zo puur. Dus let ik goed op zijn voeding, varieer ik én krijgt hij zoveel mogelijk biologisch. Gelukkig ben ik ook zelf om en eten wij steeds meer biologisch. Biologisch, wel zo logisch. Ze zeggen het dus toch niet voor niets…Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *