Ratatouille

Ratatouille

Heb je wel eens ratatouille gemaakt? Het is niet alleen een ontzettend leuke film, maar ook echt een heel lekker gerecht! En makkelijk om te maken. Traditioneel gezien wordt het gemaakt met tomaten, paprika, aubergine en courgette. Zelf vind ik het een goed gerecht om eventuele restjes nog in te verwerken! Ondanks dat een groentestoof aandoet als een herfstgerecht, zijn aubergines en courgettes juist vanaf februari al verkrijgbaar uit Nederland. Dus maakt het ook een heerlijke lichte lente- of zomermaaltijd!

Bereiding:

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 blikje gezeefde tomaten (of maak dit zelf van 1 kg tomaten)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tijm
  • 1 el olijfolie

Als je verse tomaten gebruikt, snijd dan een x door het kruintje. Kook water en laat de tomaten daarin 10 minuten liggen (dit hoeft niet meer te koken). Hierdoor laat het velletje los. Haal het velletje van de tomaten af, snijd het kruintje eruit en snijd de tomaten in stukjes (dit mag grof). Versnipper de ui en knoflook. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook, samen met de tijm. Voeg hieraan de tomaten toe en de paprika (grof in stukjes gesneden). Bak ongeveer vijf minuten. Doe de saus in de blender en maal.

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 170 graden. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakjes. Zelf voegde ik ook nog wat wortel doe, die ik ook in plakjes sneed. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor groenten je nog toevoegt, zorg er in ieder geval voor dat iedere groente ongeveer dezelfde grootte heeft. In de ovenschaal leg je dan de plakjes tegen elkaar aan zoals op de foto; maak een mooie ronde en wissel de verschillende groentes af. Giet hier vervolgens je tomaten-paprikasaus overheen. Zet de ovenschaal in de oven en bak af in 30-35 minuten. Lekker met wat aardappelpuree, rijst, of brood om mee in de saus te dippen.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *