Gehaktballen

Gehaktballen

Meatball Monday!

Wij eten nog maar weinig vlees. Maar áls we vlees eten, dan moet het goed zijn. Zoals deze overheerlijke gehaktballen , naar recept van Librije. Mijn moeder maakte vroeger gehaktballen die zo droog waren, dat je er iemand mee dood zou kunnen gooien. Dit was dus jarenlang niet echt een favoriet. Totdat ik dit recept ontdekte! Deze gehaktballen zijn zó smeuïg, dat wil je proeven.

Ingrediënten: (voor 5-6 stuks)

  • 400 gram mager rundergehakt
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 eieren
  • 80 gram paneermeel
  • 2 el grove mosterd
  • 2 el ketjap
  • 1 tl cayennepeper
  • Snufje zout
  • Roomboter om in te bakken

Bereiding:

Meng alle ingrediënten behalve de roomboter en bouillon in een grote kom met de hand. Lekker vieze handjes krijgen. Zorg dat het goed gemengd is, anders krijg je ineens een hap mosterd in je gehaktbal. Het geheel blijft een beetje nattig, maar je moet er wel ballen van kunnen draaien. Maak je handen een beetje vochtig en maak er mooie grote ballen van. Laat die het liefste nog een half uurtje in de koelkast liggen. Maar meteen bakken kan ook. Verhit een braadpan met de roomboter. Bak de ballen aan alle kanten even aan. Giet dan de bouillon erbij, draai het vuur laag en laat een half uurtje pruttelen.

Lekker met een zomers stampotje bijvoorbeeld! Door de bouillon krijg je meteen een jus erbij.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *