Plaattaartjes

Plaattaartjes

Maak jij wel eens zelf plaat taart? Het is echt heel makkelijk en zo veelzijdig. Ideaal als ‘restjes’maaltijd want je kunt erop doen wat je wilt! En je mag het zelfs plaatpizza noemen 😉

Ik had nog wat restjes groenten over, dus maakte ik deze glutenvrije & vegan plaattaartjes. Je kunt ook ander meel gebruiken als je dat fijner of lekkerder vind.

Ingrediënten voor het deeg: (voor 3 kleine taartjes)

  • 100 gram boekweitmeel
  • 50 gram quinoameel
  • 50 gram glutenvrij meel
  • 150 gram (soya) yoghurt
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 zakje bakpoeder (2tl)
  • 1 theelepel ghee (optioneel)

Meng de soorten deeg met de yoghurt, kokosolie en bakpoeder. Kneed met je handen tot deeg. Vorm drie gelijke ballen. Rol uit met een deeg roller. Pak een soort mal (ik gebruikte een deksel van een Tupperware bakje) om een mooie vorm te maken. Doe dit drie keer. Leg de plaattaartjes op een bakplaat met bakpapier. Als het scheurt als je het op een bakplaat wilt leggen, dan is het deeg te dun. Heb je wat deeg over? Lucky you, bak dit vooral af! Besmeer het deeg met een dun laagje ghee. Bak het deeg in 20 minuten op 180 graden.

In de tussentijd kun je de koelkast door struinen voor toppings. Ik gebruikte de spinazie-amandelspread, groene aspergetips, radijs, rabarber en feta verkruimeld. Met nog wat olijfolie eroverheen. Bak nog eens 10 minuten in de oven op 180 graden.

Tip: bedenk goed welke groenten je doet. Wortel bijvoorbeeld, is niet in 10 minuten gaar in de oven. Dat moet je dus even voor koken. Groenten zoals spinazie, tomaat en champignons geven vocht af, dus kunnen het geheel wat soppiger maken.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *