Bananenbroodjes met abrikoos

Bananenbroodjes met abrikoos

Voor het Vaderdag ontbijt maakte ik deze heerlijke bananenbroodjes. Precies één portie. Deze maakte ik met abrikoos, maar je kunt ieder fruit gebruiken dat je lekker vind. Abrikoos heeft een best overheersende, zoet/zure smaak.

Ingrediënten: (voor 3 mini’s)

  • 2 bananen (extra rijp)
  • 2 eieren
  • 75 gram havermout
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • Kruiden naar smaak, zoals kaneel, kardemom, koekkruiden, in totaal 1 eetlepel
  • 3 abrikozen

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de banaan, eieren, havermout en melk in de blender en zet aan. Doe in een schaaltje de baksoda en azijn, roer goed door elkaar. Dit gaat meteen schuimen en zorgt voor een ‘fluffy’ effect. Voeg toe aan de blender samen met de kruiden en mix nog kort door.

Vet de bakblikjes in. Giet het beslag erin. Snijd de abrikozen in vieren en leg deze op het beslag. Bak in 20 minuten af.

Heerlijk als ze nog warm zijn!

Ps de bakvormpjes kocht ik de bij de Casa



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *