Pasta spinazie roomsaus

Pasta spinazie roomsaus

Meestal maak ik pasta met spinazie, maar deze keer maakte ik saus van de spinazie. Een heerlijk romig gerecht!

Ingrediƫnten: (voor 2-3 personen)

  • 400 gram spinazie
  • 250 gram pasta
  • 1 knoflook teentje
  • 1 ui
  • Scheutje (plantaardige) kookroom
  • Optioneel: handje pijnboompitten of cashewnoten

Bereiding:

Versnipper de ui en knoflook. Verhit in een hapjespan wat olie. Fruit de ui en knoflook. Doe handje voor handje de spinazie erbij en laat slinken. Kook in de tussentijd in een andere pan de pasta. Als de spinazie geslonken is, doe je deze in de keukenmachine (of blender) en maal totdat het een saus is. Voor een scheutje room toe. Giet de pasta af, roer door de saus. Schep op en voeg nog een handje noten toe voor een extra bite.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *