Gekarameliseerde witlof

Gekarameliseerde witlof

Als het warm is, heb ik niet zoveel honger. En zin in zoet. Die drang naar zoetigheid is heel normaal: zoet koelt namelijk af. Geef dus gerust aan die drang toe, zolang het niet teveel geraffineerde suikers zijn. Het kan ook zoet fruit zijn, of juist deze zoete witlof.

Ingrediënten:

  • 3 stronkjes witlof, doormidden gesneden en hart eruit
  • 2 eetlepels honing
  • 1 appel, in schijfjes
  • Klontje boter

Bereiding:

Smelt de boter in een hapjespan. Liever geen olie, dat karameliseert niet zo goed. Leg de witlof met de snijkant naar beneden in de pan. Laat even bakken. Voeg vervolgens de appel schijfjes toe en draai het vuur laag. Laat zo’n 5 minuten staan met een deksel erop. Voeg dan de honing toe en laat nog 5 minuten pruttelen. De witlof en appeltjes karameliseren dan heerlijk in de honing.

Lekker met een stukje vlees of visLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *