Pruimentaartjes

Pruimentaartjes

Inmiddels had ik een overschot aan pruimen. Dus besloot ik taartjes van te maken. Omdat mijn schoonbroer op visite kwam, moesten ze ook notenvrij zijn. Dus gebruikte ik quinoameel in plaats van amandelmeel. Geïnspireerd door het recept van Benine, maakte ik mijn eigen kleine taartjes

Ingrediënten (voor 6 taartjes):

  • 100 gram glutenvrije meelmix
  • 80 gram quinoameel
  • 50 gran stevia (of suiker)
  • 3 eieren
  • Half zakje bakpoeder
  • 150 gram boter
  • 1 theelepel vanille essence
  • 3 pruimen

Bereiding:

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is. Meng die met de suiker, eieren en vanille essence. Mix in een keukenmachine. Voeg het quinoa meel toe en mix door. Voeg vervolgens het glutenvrij meel toe en mix nogmaals.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de taartvormpjes in. Doe per vormpje 1,5 eetlepel beslag erin. Snijd de pruimen door de helft en vervolgens in schijfjes. Duw de schijfjes in het beslag. Zelf strooide ik hier nog kaneel overheen, maar dat is optioneel.

Bak af in 20 minuten. Laat in de vormpjes afkoelen. Heerlijk als toetje met een bolletje ijs of bij de koffie met een toef slagroom. (maar daar worden ze iets minder gezond van)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *