Pancake cereal

Pancake cereal

Ook deze trend kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Wel loop ik altijd wat achter op de mode, maar ach, beter laat dan nooit hè.

In eerste instantie dacht ik; ik bak gewoon één grote pannenkoek en haal daar kleine rondjes uit. Totdat ik dacht: dat telt natuurlijk niet. Dus ging ik aan de slag met het maken van die kleine ronde pannenkoekjes. Hoe je dat het beste doet, geen idee. Ik weet wel dat het wat gepriegel is, dus geen goed idee als je een snelle maaltijd wilt. Uiteindelijk zijn het gewoon kleine pannenkoekjes, die ik wel erg ideaal vind voor mijn zoontje.

Ingrediënten:

  • 50 gram havermout
  • 50 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • Theelepel bakpoeder

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de blender en mix. Kijk even hoe dik je beslag is, het helpt als dit wat dikker is. Dat maakt het makkelijker om de rondjes te druppelen.

Verhit olie in een koekenpan en giet steeds kleine rondjes beslag in de pan. Houd voldoende afstand, zodat ze niet in elkaar over lopen. Omdat de pannenkoekjes zo klein zijn, zijn ze heel snel gaar dus blijf erbij staan.

Deze cereal at ik met zelfgemaakte pruimensaus:

Doe de pruimen (zonder pit) in een pannetje met een klein laagje water, wat honing/dadelstroop en een kaneelstokje. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Blend daarna. Hoe meer water: hoe dunner je saus.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *