Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza

Een pizzabodem van bloemkool kun je heel gemakkelijk zelf maken! Ik gebruikte dit recept van AH. Zelf weekte ik de cashewnoten eerst, hierdoor zijn ze wel wat natter en blijft het geheel wat natter.

Ingrediƫnten:

  • Grote bloemkool
  • 100 gram cashewnoten
  • zakje geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • Theelepel oregano
  • Theelepel basilicum

Snijd de bloemkool grof in roosjes. Maal dit samen met de cashewnoten fijn in de keukenmachine. Meng in een grote kom met de Parmezaanse kaas. Doe vervolgens de eieren erbij en meng tot een deeg. Let op: het deeg blijft wat nat en los, je kunt er niet echt een deegbal van maken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat of pizzaplaat. Leg hier het deeg op en druk goed aan. Dit werkt goed met de bolle kant van een lepel, wat nat gemaakt. Verdeel gelijkmatig. Het mag best een dikke bodem zijn, dan blijft hij wat steviger. Bak in 30 minuten af.

Je kunt de pizza dan gaan beleggen met wat je zelf lekker vind. Ik had pesto als basis, daarop cherry tomaten, gerookte paprika, gerookte kip, mozzarella en zwarte olijven. On top nog wat verse basilicum.

Heerlijk!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *