Quiche caprese

Quiche caprese

Niet echt zin om te koken, maar ook geen zin in afhaal? Op zoek naar iets voedzaams, lekker & snel? Dan is deze quiche ideaal! Sowieso vind ik een quiche de ideale snelle gezonde hap, of het nou je volwaardige maaltijd is of een bijgerecht. Je kunt er zo’n beetje alle ingrediënten in kwijt die nog in je koelkast liggen. Maar deze quiche is niet zomaar een restjes quiche, deze is speciaal zo samen gesteld. Ook heerlijk op een warme dag!

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 125 gram crème fraîche / Griekse yoghurt
  • Bolletje mozzarella
  • 250 gram cherry tomaten
  • Eetlepel pesto
  • Eetlepel pijnboompitten
  • Takje basilicum (optioneel)

Bereiding:

Vet een springvorm in en beleg de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 graden. Beleg de springvorm met de plakjes bladerdeeg. Deze kun je vrij makkelijk wat oprekken of nog wat verder uitrollen. Niet te ver natuurlijk, dan worden ze te dun. Doe vervolgens de cherry tomaatjes in de springvorm, ongesneden. Je kunt de pijnboompitten even roosteren in de pan, maar ik doe ze er altijd gewoon zo in. Meng in een kom de eieren, pesto, crème fraîche (als je het iets minder vet wilt, kun je Griekse yoghurt gebruiken) en de mozzarella in stukjes gesneden. Roer goed door elkaar, zodat het ei ook los geklopt is. Giet dit gelijkmatig over de tomaatjes.

Zet in de oven en bak af in 50-55 minuten. Zowel warm als koud lekker, optioneel met nog wat verse basilicum.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *