Risotto zalm venkel

Risotto zalm venkel

Venkel is zo’n groente waarvan ik altijd denk; tja, wat moet ik daarmee? Terwijl hij toch iedere keer weer erg lekker uitpakt! Venkel laat zich heel goed combineren met zalm, zoals in deze risotto.

Ingrediënten:

  • 2 zalmmoten
  • 2 venkelknollen
  • 150 gram risotto
  • 1 liter bouillon
  • Teentje knoflook
  • 1 ui
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Klontje boter
  • Theelepel dille

Bereiding:

Verhit wat olijfolie in een hapjespan en verwarm de oven voor. Laat water koken en zet de bouillon in een pannetje op laag vuur. Versnipper de ui en knoflook en fruit in de pan. Voeg de risotto toe en zorg dat die wat glazig wordt. Voeg dan een scheutje bouillon toe.

Zet in de tussentijd de zalm in de oven op 180 graden, 15 minuten. Besmeer de zalm met wat olijfolie.

Bij het maken van risotto gaat het erom dat je blijft roeren en steeds beetje bij beetje de bouillon toevoegt. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Na 5 minuten voeg je de venkel (in blokjes) toe, zodat deze mee kan koken. Doe na 15 minuten de Parmezaanse kaas erbij en laat smelten. Proef of de risotto gaat is, deze wil je beetgaar hebben. Als de risotto gaar is, roer je de zalm erdoor. Tevens het klontje boter en de dille. Zo krijg je een heerlijke romige risotto.

Lekker met wat vers citroensap!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *