Abrikoos boterkoek

Abrikoos boterkoek

Ineens had ik zin om een boterkoek te maken. Dat is echt zó ontzettend lang geleden! Maar dan wel een boterkoek met een twist. Dus maakte ik er eentje met abrikoos. Glutenvrij natuurlijk.

Let op: boterkoek is snel gemaakt, maar heeft een paar uur nodig om goed af te koelen.

Ingrediënten:

  • 375 glutenvrije meelmix
  • 340 (goede) roomboter, op kamertemperatuur
  • 270 gram witte (basterd) suiker
  • 6 abrikozen

Bereiding:

Leg de roomboter uit de koelkast. Snijd de abrikozen door de helft en haal de pit eruit. Doe ze in een pannetje met een klein laagje water. Laat dit 10 minuten koken. Pureer de abrikozen. Hoe meer water, hoe wateriger het geheel wordt. Probeer het tussen saus en jam in te houden qua dikte.

Vet een bakvorm in. Als je er stukjes van wilt snijden, dan kun je het beste een brownie bakvorm gebruiken. Wil je taartpuntjes, dan een boterkoek vorm. Gebruik geen springvorm.

Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar. Het wordt een dik beslag. Roer hier uiteindelijk de abrikoos nog doorheen met een spatel.

Doe het beslag in de vorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Even natmaken helpt. Bak af in 35 minuten op 170 graden.

Laat de boterkoek goed afkoelen. Dit kan in de koelkast, maar dan wordt hij erg hard. Het liefste op kamertemperatuur.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *