Kersen havermouttaart

Kersen havermouttaart

Dat kersen en cacao een gouden combi zijn, wordt wel weer bewezen in dit taartje! Dit ‘taartje’ heeft eigenlijk weinig met taart te maken, behalve de vorm dan misschien. Hij is namelijk hartstikke verantwoord! Heerlijk om je weekend mee te beginnen.

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 2 el kwark
  • 1 el rauwe cacao poeder
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl bakpoeder
  • Handje kersen
  • Optioneel: extra fruit naar keuze (ik gebruikte nog bosbessen)

Bereiding:

Doe de havermout met de kwark, amandelmelk, cacao, vanille essence en bakpoeder in de blender en mix goed door elkaar. Vet een kleine springvorm (een brownie bakblik kan ook goed) en verwarm de oven voor op 170 graden.

Roer met een spatel de kersen door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en bak in 30 minuten af in de oven.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *