Soft taco bief & biet

Soft taco bief & biet

Deze soft taco’s zijn niet heel erg Mexicaans, maar wel erg lekker! Dit was weer een typisch geval van ‘ik doe maar wat’, wat weer eens goed uitpakte. De combinatie van snijbiet, biet en biefstuk is smaakvol en de pesto maakt het net een stukje sappiger. Als topping gebruikte ik nog aardbeien in balsamico voor het zoetje, maar dit kun je ook laten als je dit een vreemde combinatie vind.

Ingrediƫnten:

  • 2 biefstukken (ontdooid)
  • 2 rode bieten
  • bosje snijbiet
  • bakje of zelfgemaakte verse pesto
  • optioneel: handje aardbeien en 1 el balsamicoazijn

Bereiding:

Snijd de biefstuk in reepjes. Marineer in 2 el verse pesto en zet even weg.

Schil de bieten en zet ze in een stoominzet op het vuur. Was en snijd de snijbiet, zowel het blad als de stengel. Voeg na 10 minuten de stengel toe aan de stoominzet. Na nog eens 5 minuten voeg je ook de bladeren toe. Laat dit alles nog eens 5 minuten stomen.

In de laatste 5 minuten zet je een koekenpan op het vuur met wat olie. Voeg hier de biefstuk met marinade (pesto) aan toe. Bak 3 minuten of langer, als je de biefstuk meer doorbakken wilt. Laat even afkoelen.

Als je de aardbeien erbij wilt: was deze en snijd in stukjes. Meng met 1 el balsamicoazijn en zet nog even weg.

Maak je soft taco’s alvast klaar. Besmeer met verse pesto en schep per taco 2 el biet/snijbiet mengsel erin. Voeg vervolgens wat reepjes biefstuk toe. Maak eventueel af met wat aardbeien. Als laatste druppel je nog een paar druppeltjes pesto eroverheen.

Bon appetite!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *