Massaman curry

Massaman curry

Curry’s zijn echt een van mijn favoriete gerechten. Dat is ook één van de redenen waarom ik zo graag naar Zuidoost Azië ga, het eten is daar zó lekker. Iedere keer weer probeer ik dat thuis ook, maar het smaakt nooit zoals op vakantie.

De massaman curry is een milde curry met aardappel en pinda. Je kunt er uiteraard vlees aan toevoegen, dan zou ik kiezen voor kip.

Deze keer heb ik weer eens zelf de currypasta gemaakt. Maar een zakje currypasta volstaat ook prima. De zelfgemaakte smaken wel wat beter, maar helaas nog steeds niet die authentieke smaak. Als je zelf de currypasta maakt, maak je meestal meer in een keer. Dit recept is dus ook voor ongeveer drie keer curry maken van deze pasta.

Ingrediënten voor de currypasta:

 • 1 kaneelstokje
 • 1 el kardemompeulen
 • 2 el komijnzaad
 • 2 el korianderzaad
 • 1 theelepel nootmuskaat
 • 4 rode pepers (kleintjes)
 • 1 theelepel trassi
 • 1 stengel citroengras
 • Stukje limoenschil (1/2cm)
 • 1 sjalotje
 • 1 el laospoeder
 • 1 el verse koriander (deze heb ik er niet in gedaan)

Bereiding:

Zet een klein koekenpannetje op het vuur met 3 el zonnebloemolie. Rooster op een laag vuurtje de sjalot, citroengras, kaneel, kardemompeulen, komijn- en korianderzaad. Als het lekker gaat geuren is het goed.

Doe dit samen met de andere kruiden in een hakmolentje of grote beker voor de staafmixer en mix tot een glad geheel. Een staafmixer werkt hierin beter om het goed glad te krijgen. Bewaar de currypasta in een weckpotje in de koelkast of vries in (in bv een ijsblokjesvorm).

Ingrediënten curry:

 • 160 gram basmati rijst
 • 2 aardappelen
 • 1 handje pinda’s
 • Blikje kokosmelk

Bereiding:

Verhit een wok op het vuur. Voeg er eetlepel van de curry toe en zorg dat dit goed warm wordt. Snijd de aardappel in blokjes en voeg samen met de pinda’s toe. Bak even kort aan en voeg dan de kokosmelk toe. Draai op een laag vuur en dek af. Kook in de tussentijd de rijst volgens de verpakking.

Proef na 10 minuten of de aardappels gaar zijn. Het is de bedoeling dat het nog wat ‘nat’ is, zodat je genoeg saus hebt.

Doe de rijst in een klein kommetje, druk goed aan. Keer om op een bord. Schep de curry en rondom heen. Bestrooi eventueel nog met wat koriander en leg er een schijfje limoen bij.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *