Cuba: kaneel churros

Cuba: kaneel churros

Vanuit mijn foodfestival voor mijn verjaardag, wilde ik heel graag mojito’s maken. Maar dat betekende dat ik dus ook Cubaans streetfood erbij moest bedenken.. En als Cuba iets niet is, dan is het een culinair land. Maar! Churros met kaneel zijn wel typsich Cubaans en natuurlijk heerlijk streetfood. Ik had nog nooit zelf churros gemaakt. Als ik die ergens eet, krijg ik altijd van die vette, frituur dingen. Nu ik ze zelf gemaakt heb, viel me die vettigheid ontzettend mee! Ligt natuurlijk aan hoe oud je frituurvet is en welk frituurvet je gebruikt, maar denk dus bij churros niet automatisch aan vette zooi.

Het maken van churros is echt heel simpel. Zelf maakte ik ze natuurlijk glutenvrij, maar is dat niet nodig, gebruik dan gewone tarwebloem.

Ingrediƫnten:

  • 25 gram kristalsuiker
  • 125 gram (glutenvrije) bloem
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 150 ml water
  • 2 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 1 el poedersuiker (ter garnering)

Benodigheden:

Spuitzak met kartelmond, frituurpan (of pan met olie)

Bereiding:

Verhit je frituurpan voor op 180 graden. Doe de kristalsuiker, boter en water in een steelpannetje en laat op laag vuur de boter smelten. Voeg dan de bloem toe en roer goed door totdat het een deegbal wordt. Neem van het vuur. Klop de eieren los en roer in drie delen door het beslag. Roer vervolgens de kaneel door het beslag.

Schep het beslag in de spuitzak. Hoe groter de kartelmond, hoe groter de churros. Ongeveer 1 cm is ideaal. Spuit boven de frituurpan het beslag uit de spuitzak en knip om de 10cm af. Zorg dat de spuitzak het frituurvet niet raakt. Soms is het wat makkelijker om dit met twee personen te doen. Bak de churros in 4-5 minuten goudbruin. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken. Serveer met wat poedersuiker.

Tip: ook lekker met een bolletje vanille ijs als toetje!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *