Soft taco’s pulled chicken

Soft taco’s pulled chicken

In mijn kleine foodfestival kon Mexico natuurlijk niet ontbreken! Maar deze keer eens géén nachos. Ik koos voor soft taco’s, gevuld met pulled chicken. Oké, dat is misschien niet zo heel Mexicaans meer, maar wel heel lekker! Hieronder het recept voor pulled chicken. Verder belegde ik de soft taco’s met wat fijn gesneden spitskool en stukjes ananas voor een zoete tegenhanger.

Ingrediënten:

  • 4 kippendijen
  • 1/2 flesje barbecuesaus
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gr boter

Snij de ui en knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en bak de kippendijen rondom bruin. Haal ze uit de pan. Fruit de ui en knoflook in dezelfde pan. Als de ui glazig is, voeg je de kippendijen en barbecuesaus toe. Meng goed door elkaar. Zet dit in de oven. (ik gebruikte een koekenpan die ook in de oven kan, maar als je die niet hebt moet je het even omscheppen in een ovenschaal)

Zet een half uur in de oven op 160 graden. Draai dan de kippendijen om en zet nog een half uur in de oven op 160 graden.

Haal de kip uit de oven en trek met twee vorken het vlees uit elkaar. Serveer in de taco’sLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *