Gewokte ijsbergsla

Gewokte ijsbergsla

Onder andere door een too good to go pakket, kwam ik ineens om in de ijsbergsla. Helaas vind ik ijsbergsla zelf niet zo spannend. En het maken van een salade toe ik niet zo snel meer, sinds ik volgens de principes van Ayurveda leef. Dus wat doe je dan met je overschot aan ijsbergsla?

Ik vond een recept voor gewokte ijsbergsla. Dit recept is verrassend lekker en een echte aanrader!

Ingrediƫnten

  • 400 gram kipfilet blokjes
  • 1 krop ijsbergsla
  • 8 el oestersaus
  • 4 el sesamolie
  • 4 el sojasaus
  • 350 gram rijst
  • 2 limoenen

Bereiding:

Verhit olie in een hapjes pan en bak de kip hier goudbruin in. Snijd de ijsbergsla in de tussentijd grof. Voeg de oestersaus, sojasaus en sesamolie toe aan de kip en bak tot de kip gaar is.

Kook in de tussentijd de rijst gaar en meng met het limoensap en limoenrasp. Voeg de ijsbergsla toe aan de kip en roer nog 3 minuten door.

Lekker met wat cashewnoten!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *