Bermuda rum cakes

Bermuda rum cakes

Deze rum cakes zijn echt verrukkelijk! Ze smaken precies goed naar rum, zijn smeuïg en smaken vooral naar meer. Het recept is met donkere rum, maar je kunt dit makkelijk vervangen door een andere drank. Dus maak ook eens amaretto cakes, of bijvoorbeeld mojito cakes. Extra lekker met een drankje/cocktail erbij met dezelfde drank. Party time!

Ingrediënten:

  • 150 ml donkere rum
  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram suiker
  • 162 gram (glutenvrije) bloem
  • 3/4 theelepel baking soda
  • 1/2 eetlepel gerapste verse gember
  • 1 ei
  • 90 gram zure room

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een klein sauspannetje, doe hier de boter en rum in. Zet op medium vuur totdat de boter gesmolten is. Laat afkoelen en voeg de suiker hieraan toe. Roer goed door met een garde.

Roer in een andere kom de droge ingrediënten (bloem, baking soda, snufje zout en gember) door elkaar. Doe het ei met de zure room in een mixer op medium snelheid. Voeg hieraan het rummengsel toe en mix op lage snelheid verder totdat het goed geïntegreerd is. Voeg vervolgens beetje bij beetje het meelmengsel toe aan de mixer. Zorg dat het geheel goed gemixt is, het blijft best wel nat.

Vet een muffinvorm in en giet het beslag hierin. Bak af in 15-20 minuten op 180 graden, afhankelijk van de grootte van je vormpjes. Prik met een satéprikker in de cakes om te kijken of ze gaar zijn; blijft je prikker droog dan zijn ze gaar.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *