Pompoenbrood

Pompoenbrood

Het pompoenseizoen is geopend! Pompoen vind ik heerlijk, het is veelzijdig, zowel te gebruiken in zoete baksels als in hartige gerechten. Zelf maakte ik een experiment, wat ontzettend geslaagd is: pompoenbrood! Dat is bananenbrood, alleen dan pompoen in plaats van bananen. Simple as that!

Ingrediënten:

  • kleine pompoen
  • 4-6 dadels (ontpit)
  • 2 el appelmoes
  • 2 el kokosolie, vloeibaar
  • 150 gram havermout
  • 1 eetlepel pumpkin spice (mix van kaneel, nootmuskaat, gember en kruidnagel)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel appelcider azijn
  • optioneel: pompoenpitten

Bereiding:

Week de dadels in heet water. Verhit de oven voor op 180 graden. Snijd de pompoen in stukken, schil en kook deze totdat hij goed zacht is. Doe de pompoen in de keukenmachine en maal tot puree. Meng met de dadels, appelmoes en kokosolie. Voeg de havermout, kruiden en bakpoeder toe en mix nog even goed door in de keukenmachine. Meng in een schaaltje de baksoda met de appelcider azijn. Dit gaat direct schuimen. Voeg dit dan toe aan je mengsel en roer nog goed door.

Vet een bakvorm in en giet het mengsel hierin. Bestrooi met pompoenpitten. Bak in de oven af in 30 minuten. Check met een satéprikker of hij gaar is. Laat afkoelen en snijd in stukken. Heerlijk met een kopje chai latte!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *