Pompoenmuffins

Pompoenmuffins

Weer een pompoen receptje. Zelf gebruik ik pompoen vaker in zoete baksels en recepten dan in hartige. Al krijgt je baksel natuurlijk een hartig tintje als je pompoen gebruikt. Deze muffins zijn een heerlijk tussendoortje en goed in te vriezen om ze langer te kunnen bewaren.

Ingrediënten:

  • 120 gram glutenvrij meel
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl appelciderazijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 175 gram pompoenpuree
  • 70 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl pumpkin spice kruiden of alleen kaneel
  • optioneel: pecannoten of pompoenpitten (ter garnering)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffin bakblik in. Meng de droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kruiden) in een kom door elkaar. Meng in een andere kom de natte ingrediënten (pompoenpuree, melk, ei, vanille extract), zonder de baking soda en azijn door elkaar. In een klein schaaltje meng je de baking soda en azijn, dit gaat direct schuimen. Voeg de natte ingrediënten al roerend toe aan de droge ingrediënten en roer goed door elkaar . Voeg vervolgens de bakingsoda/azijn toe. Verdeel het beslag over het bakblik en garneer met pompoenpitten of pecannoten.

Bak af in ongeveer 15 minuten. Prik met een satéprikker in de muffins; als deze er droog uit komt zijn ze gaar.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *